Vereniging Harmonia

Visie en doelstelling van de vereniging

 

Oprichting


De afdeling Alkmaar van de Nederlandse vereniging van Spiritualisten Harmonia is per 19 december 1928 opgericht.

"Een Spiritualistische Levensvisie"
De mens is van oorsprong een geestelijk wezen en heeft een geestelijk lichaam dat hier op aarde ook een stoffelijk lichaam heeft aangenomen om in deze wereld te kunnen leven en ervaringen op te doen. Bij aanvang van het leven op aarde (middels incarnatie) wordt een gedeelte van het bewustzijn van het individu versluierd om zo optimaal mogelijk de uitdagingen van dit aardse leven het hoofd te kunnen bieden om zodoende de (zichzelf) gestelde levensopdracht (karma) te kunnen uitvoeren. Het uiteindelijke doel is terug te keren naar de

"Bron" van alles wat is: God, de Albron, de Bron van Energie, de Schepper, de Bron van alle Leven, het Licht, de Universele Liefde......, welke naam men ook aan deze kracht wil geven.

De blauwdruk van dit geestelijk wezen, de ziel, verlaat na de dood van het stoffelijke lichaam de aardse werkelijkheid om terug te keren naar de werkelijkheid van voor de incarnatie. Tussen deze verschillende leefwerelden bestaat een voortdurende wisselwerking, bewust en onbewust. Ieder mens wordt tijdens zijn aardse leven beïnvloed door zijn hogere zelf (zijn onbewuste) en begeleid door wezens, (bescherm)engelen, dienende geesten, helpers, of hoe men ze ook wil noemen, uit een andere leefwereld. Het punt van evolutie (groei) van de ziel bepaalt de mate waarin men zich bewust kan zijn van de verschillende leefwerelden.

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb